Mindfulness

Mindfulness er importeret fra Østen og integreret i vestlig psykologi og coaching. Det er en metode til at genfinde glæden, livskraften, velværet og roen i nuet. Vores vestlige videnskab påviser i dag, at mindfulness forbedrer måden vores sind fungerer på, læs hvad nyeste forskning viser her: mindfulness revolutionerer vores hjerner

Vi har glemt kraften og nydelsen i nuet.

Fordi vi lever i en præstationsorienteret kultur, har vi en tendens til, at vi hele tiden skal have planer og mål og skal nå hen til noget. Det betyder, at vi ofte er optaget af at nå et andet sted hen, end der hvor vi er. Vi har ofte afskåret os fra den levende, sansende oplevelse af vores liv og lever i en historie, der foregår i vores hoved, som konstant handler om, at vi skal gøre noget ved livet og få styr på det. I vores iver for at ”få styr på livet” har vi glemt den kraft og nydelse, der ligger i ganske enkelt at være opmærksomme på, hvad vi oplever i dette øjeblik.

Afvisning af din oplevelse

Mange af os har en tendens til at dømme os selv, vores liv og vores oplevelser som værende forkerte. Dette er også med til at gøre, at vi har travlt med at komme væk fra vores nuværende oplevelse af livet som det er og hen til en situation, som vi tror, er bedre.
Der er typisk sider af os selv, som vi føler os utrygge ved eller bare ikke ved, hvordan vi skal forholde os til, og som vi derfor prøver at komme af med, ignorere eller flygte fra, når de dukker op. Denne afvisning, af det du oplever, er kilde til ubehag. Men ofte ved man ikke, hvad man skal stille op med dette ubehag, andet end at prøve at flygte fra det, hvilket igen giver næring til tanker og planer om at nå et bedre sted hen, end der hvor man er lige nu.

Kilden til velvære

Men i virkeligheden er den største kilde til velvære, tilfredshed og glæde at være til stede i nuet og møde din oplevelse, præcis som den er, med kærlighed og accept – ligegyldigt, hvad den er. Jo mere du kan møde dig selv og dit liv, præcis som det er, jo mere frihed, glæde, lykke og fred vil du opleve i dit liv.

Mød dig selv og nuet

Via mindfulness lærer du at genfinde og styrke kontakten med nuet – ligegyldigt hvad du oplever. Du lærer, hvordan du opelsker en nysgerrighed overfor det, som er her nu. Du bliver i stand til at være mere fascineret af det, som er her, end af tankerne om at nå et andet sted hen. Og du vil lære, hvordan du møder smertefulde dele af dig selv med kærlighed og accept, så du kan slutte fred med disse dele af dig selv, og de kan slutte fred med dig.

Vi har både psykoterapi og gruppeforløb hvor mindfulness indgår, hvor vi har fokus på, hvordan du får et kærligt forhold til dig selv og dit liv.

Kontakt psykolog Camilla Bruun på tlf.: 21 18 34 36 – mail@camillabruun.dk