Hjælp ved overstimulering

Her kan du købe den guidede lydfil, som hjælper, når du er overstimuleret.

Mange mærker overstimulering ved at energien cirkulerer hurtigt i kroppen, samtidig med at muskelpanseret i kroppen spænder op, hvilket opleves som en stivnen eller fastlåsthed i kroppen. Pulsen stiger, og vi holder vejrtrækningen tilbage, vejrtrækningen bliver hurtig og overfladisk og vi spænder samtidigt op i musklerne. Hjernen kører på højtryk og vi oplever tankemylder. Svedsekretionen øges, lys og støjfølsomheden øges og slimhinderne udtørrer. Psykisk kan vi opleve at miste situationsfornemmelsen, og vi føler os ved siden af os selv.

Som en fisk der er strandet på land, og ligger på bredden og gisper. Eller som en vandrer i et stegende hedt ørkenlandskab, som ikke ved hvor der findes skygge eller vand. Det hele er for meget, næsten alle indtryk føles overvældende og vi vil bare gerne ”hjem” – hjem til følelsen af fred, tryghed, ro og balance inden i.

Jeg viser dig i denne vejledning, hvordan du finder hjem til dig selv, til din indre ro, så hurtigt som muligt, når du føler dig overstimuleret eller stresset.

Mindfulness til overstimulering og stress. 

Mindfulness er i dag anerkendt som en metode, der virker i forhold til en række både psykiske og fysiske vanskeligheder. Mindfulness som metode passer desuden perfekt til det særligt sensitive nervesystem.

Den mindfulness teknik du lærer her er skræddersyet til at hjælpe dig, når du er overstimuleret. Du kan dog også bruge den i forbindelse med stress. Overstimulering er en form for stress i kroppen, og stress er dybest set det samme som overstimulering, vi har haft for mange bolde i luften, nervesystemet har været på overarbejde, og trænger til ro.

Det er altid en god idé, at reducere indtryk fra omverden, når du er overstimuleret. Men stressen kan vare ved, selvom du trækker dig tilbage til rolige omgivelser. Kroppen kan føles beboet af et virvar af ubehagelige fornemmelser, man kan ikke rigtigt holde ud, at være nogen steder, heller ikke at være i sig selv. Her kan denne vejledning hjælpe dig.

NB. Hvis du har behov for psykologbehandling, kan denne vejledning sagtens supplere psykologbehandling, men den kan ikke erstatte psykologbehandling.