Daglig mindfulness

Guidet mindfulness øvelse 

Dette er en kort guidet mindfulness praksis, som du kan lave dagligt. Den varer under 10 minutter og afstresser dig og fornyer dine ressourcer. Det er en traditionel mindfulness øvelse, hvor du scanner kroppen med din opmærksomhed. På engelsk kaldes det en bodyscan meditation.

Det er en øvelse, som er effektiv både som forebyggelse og supplement til behandling af stress, udbrændthed og depression. Den virker desuden på en række andre fysiske og psykiske vanskeligheder, og den kan forbedre dit generelle helbred.

Stress opstår når vi er ”her”, men har fokus på at være ”der”. Ved at fokusere mere på nuet, kan du reducere din daglige stress væsentligt.

Kroppen er en nøgle til at berolige sindet. Tankerne, de mentale historier i hovedet, om det vi skal nå og undgå, som de fleste af os ofte er opslugt af, foregår ofte i fremtiden eller i fortiden. Når du kommer ud af hovedet og ned i kroppen, forbinder du dig med følelsen af at være i live.

Livskraft og ro bor ikke oppe i tankerne i fremtiden eller i fortiden, men i sansningerne i nuet. Det er når du forbinder dig med nuet, at du henter de ressourcer, du har brug for, for at hele og finde ro.

Kroppen er med sine sansninger altid i nuet. At forbinde dig med kroppen er derfor at forbinde dig med nuet. At fokusere din opmærksomhed på kroppens sansninger er at forankre din opmærksomhed i nuet.

Denne øvelse er på under 10 minutter og er så kort for at kunne implementeres i en travl hverdag. Når du hører vejledningen, vil din opmærksomhed af og til drive væk, og du vil blive fanget af tanker, det er sindets natur og ikke dig, der gør noget forkert. Bare lad dine tanker være som de er og vend blidt fokus tilbage til vejledningen, så godt du kan. Forsøg at holde dig vågen, og vælg evt. at sidde på en stol, i stedet for at ligge ned, eller hav åbne øjne, hvis du let falder i søvn.